Scratchdag “Het Lam dat ons doet leven”

Scratchdag “Het Lam dat ons doet leven”

Scratchdag ‘Het Lam dat ons doet leven’
Op zaterdag 1 april wordt in Rotterdam een ‘scratchdag’ gehouden rond jhet paasoratorium “Het Lam dat ons doet leven”, muziek van Dirk Zwart op liedteksten van Ria Borkent en bijbelteksten, een 18-delig werk voor koor, aanwezigen, trompet, orgel en piano. Studeren vanaf 11.00 uur, ’s avonds om 19.30 de uitvoering (met publiek).

Op 4 april 1998, dus 25 jaar geleden, ging het oratorium in première, tegelijkertijd in Leeuwarden, Groningen, Zwolle, Utrecht en Rotterdam.
“Het Lam dat ons doet leven” maakte vanaf de premières in 1998 grote indruk op uitvoerenden en luisteraars, niet in de laatste plaats door de prachtige liedteksten van Ria Borkent. Het ‘ondergaan’ van dit werk wordt steevast als ‘indrukwekkend’ ervaren, een intense beleving van het verhaal over Jezus’ lijden, sterven en opstanding, vanaf de ‘Intocht in Jeruzalem’, langs de gebeurtenissen in de ‘Stille week’ tot en met de kruisiging op Goede Vrijdag, maar nog verder: tot aan zijn opstanding op paasmorgen.
Ieder jaar werd dit paasoratorium sindsdien op gemiddeld zo’n 5 verschillende plaatsen ten gehore gebracht, door steeds meer koren, wat betekent dat het tot nu toe al zo’n 125 keer is uitgevoerd. Ook dit jaar zullen er weer een aantal uitvoeringen zijn.

De scratchdag wordt gehouden in de Fonteinkerk te Rotterdam-Hillegersberg, die in 2016 nieuw gebouwd is, en waar zich een mooi orgel en een mooie vleugel bevinden.

Deelname (inclusief koffie en thee overdag):
€ 40 per persoon / € 35 per persoon voor echtpaar
€ 30 per persoon voor donateurs compositiefonds
Vragen? Mail naar: compositiefonds@gmail.com

Aanmelden kan via dit formulier

Afbeelding